Novi spisak najvećih dužnika

Bez autora
Jan 08 2013

Poreska uprava će do kraja januara objaviti novi spisak 1.000 najvećih poreskih dužnika, po 500 pravnih lica i preduzetnika. Spisak najvećih poreskih dužnika, među kojima su bili i građani, Poreska uprava je prvi put objavila početkom 2012. godine na svom sajtu.Objavljivanje takve liste svaka tri meseca predviđeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje je Skupština Srbije donela krajem prošle godine.

Novi spisak najvećih dužnikaPoreska uprava će do kraja januara objaviti novi spisak 1.000 najvećih poreskih dužnika, po 500 pravnih lica i preduzetnika.

Spisak najvećih poreskih dužnika, među kojima su bili i građani, Poreska uprava je prvi put objavila početkom 2012. godine na svom sajtu (www.poreskauprava.gov.rs).

Objavljivanje takve liste svaka tri meseca predviđeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje je Skupština Srbije donela krajem prošle godine.

Na zahtev Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podatak o ličnosti Rodoljuba Šabića, Poreska uprava je prestala da objavljuje imena građana koji najviše duguju po osnovu poreza.

Najveći dužnici po osnovu poreza su uglavnom banke i firme koje su u stečaju ili restrukturiranju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik